Nordisk Wagyu galleri:
MINDFULNESS PÅ EKBACKEN
Ett hundratal djur finns i vår hage idag. Vi håller Wagyu från 5 olika linjer. De korsningar som vi tidigare höll i våra besättningar finns inte längre med oss. Idag håller vi bara 100% Wagyu – och det finns en anledning. Våra 15 år med rasen har lärt oss att inget kan likna 100% Wagyu.
Under resan har vi lärt oss att ett djur som får växa naturligt, beta fritt och uppnå en ålder på tre till fyra år, ger en förväntad textur, ett karaktäristiskt marmorerat kött och en unik smakupplevelse. Vår besättning växer på naturens egna förutsättningar, för att vi vet att resultatet blir bättre då.
Wagyu kan inte födas upp som ett ”normalt” köttdjur, de kräver sin tid och sin plats. Idag går de i lugn och ro i sin hage under Upplands ekar, de äter av det gräs marken har att bjuda, något vi ser återspegla sig i smaken.